Byggandet av Scotland del 6

Denna beskriver hur bordläggningen läggs på skotten. Jag är inte specielt stolt över denna del av bygget. Jag gjorde den hel del dåliga beslut, vilket jag inte kommer att göra till nästa modell.

Byggandet av Scotland del 5

Denna del lägger vi på däcksplankorna på det falska däcket. Jag kommer inte att tränagla däcket, ingen speciel hantering av däcksplankorna närmast relingen.

Byggandet av Scotland del 4

I detta avsnitt beskrivs hur delar av akterstycket byggs upp.

Byggandet av Scotland del 3

I denna del beskrives hur skrovet byggs och sätts ihop.

Byggandet av Scotland del 2

I denna del beskrives hur skrovet byggs och sätts ihop.
I texten kommer det att finnas ett ord som kallas stommen. På modeller som byggs med skott istället för spant, samt med en stomme av plywood längs med hela modellen i skrovet. Denna stomme startar från fören och sträcker sig till aktern, från kölen och upp till däcket. I denna fäst det skott av plywood som fästs i denna stomme och bär upp bordläggningen och däcket.

Byggandet av Scotland del 1

Detta är en beskrivning av hur jag byggde en byggsats från Corel för en typ av fartyg som användes på Östersjön under 1700-talet. Modelen är i skala 1/64 och är byggt med hjälp av playwood stomme och har dubbel bordläggning. Modellen är ett typfartyg för hur dessa kunde se ut och är inte ett verkligt skepp.

Del I handlar om vad lådan innehåller, och beskrivning av av vad alla påsar, ritningar, instruktioner och annat innehåller.

Byggloggar

Här finns alla dom byggloggar som jag håller på med. De modeller som jag håller på med för tillfället är dessa:

  • Vasa från IGRA
  • Scotland från Corel
  • Triton Sektion
  • US Brig Syren

Jag började med Vasa modellen men som jag senare var tvungen att lägga på hyllan för att jag inte vet hur den skall se ut. Scotland är en nybörjarmodell för att testa grundläggande tekniker. Triton är första bygget efter ritningar och är inte en byggsats utan man sågar till träet från början. Syren är ett projekt som började strax efter Triton men som jag inte kunde låta bli att vara med i. 

Gå till byggloggarna >

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

robbox.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >