Byggandet av Vasa från IGRA del 2

I detta avsnitt kommer en beskrivning av innehållet i lådan.

Innehållet i lådan, innehåller trä av medelhög kvalitet. Inget trä är bearbetat på något sätt, utan nästan alla träbitar behöver skäras ut eller tillverkas från grunden. På bilden ned ser ma innehållet i lådan som balsa kloss, slippapper, lite metallister och trälister.

Det finns ingen metall som ingår i modellen. Allt är antingen trä eller plast. Så här modellen är delvis en plastmodell. På bilden nedan ser man alla plastdetaljer.

Merparten av virket är 4 mm eller 1,5 mm plywood. Den enda guide du har är trycket på plywood där du behöver för att klippa den. Det finns en hel del bitar som kommer att vara smärta att såga. På bilden nedan ser man alla däck och spant som är tryckta på plywood.

På bilden nedan visas akterkastellet. Det har jag börjat skära ut. Utav någon anledning började jag borra efter linjen, troligtvis för att jag inte hade något bra verktyg. Men att borra ut på detta sätt är inte speciellt smart.

Nästa del visar utskärningarna av spanten och däcken med bättre verktyg.

Byggloggar

Här finns alla dom byggloggar som jag håller på med. De modeller som jag håller på med för tillfället är dessa:

  • Vasa från IGRA
  • Scotland från Corel
  • Triton Sektion
  • US Brig Syren

Jag började med Vasa modellen men som jag senare var tvungen att lägga på hyllan för att jag inte vet hur den skall se ut. Scotland är en nybörjarmodell för att testa grundläggande tekniker. Triton är första bygget efter ritningar och är inte en byggsats utan man sågar till träet från början. Syren är ett projekt som började strax efter Triton men som jag inte kunde låta bli att vara med i. 

Gå till byggloggarna >

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

robbox.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >