Byggandet av USS Syrén Del 8

Detta avsnitt handlar om resultatet av övre och undre del av kanonportarna.

Här är jag klar med överliggarna och under liggarna för kanonportarna. Ett rackarns piller jobb och det är svårt att få snyggt.
 
Men nu börjar det likna något.

 
Detta steg innefattar att jämna till över- och under liggande så att dessa ligger plant mot skrovet. Jag använder skalpell och sandpapper. Över- och underliggarna är bredare än skrovtjockleken så att det finns slipmån.
 
Första bilden visar hur det ser ut innan skuret och slipat. Man ser klart att överliggaren är bredare än delar av spantet. Andra bilden likadant, fast ännu tydligare. Tack vare att skrovet böjer sig blev över- och underliggaren ganska kraftiga så att böjen på skrivet skulle kunna hanteras.
 
I nästa avsnitt blir det öppningarna för åror, ja du hörde rätt detta fartyg kunde de ro med. Samt sidobitarna för kanonportarna.

Byggloggar

Här finns alla dom byggloggar som jag håller på med. De modeller som jag håller på med för tillfället är dessa:

  • Vasa från IGRA
  • Scotland från Corel
  • Triton Sektion
  • US Brig Syren

Jag började med Vasa modellen men som jag senare var tvungen att lägga på hyllan för att jag inte vet hur den skall se ut. Scotland är en nybörjarmodell för att testa grundläggande tekniker. Triton är första bygget efter ritningar och är inte en byggsats utan man sågar till träet från början. Syren är ett projekt som började strax efter Triton men som jag inte kunde låta bli att vara med i. 

Gå till byggloggarna >

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

robbox.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >