Byggandet av HMS Triton Sektion Del 9

I detta avsnitt set vi hur målningen av reglar och garneringern ser ut. Jag sågar också ut däcksplankorna.

På bilden ser man den färdiga delen av undre däcket och garneringen under detta däck. Det är brunare än jag gillar men med lack det kommer att se bättre. Det kom inte ut exakt hur jag skulle vilja att det skulle vara, men det är bra nog för tillfället. 

Bilden visar hur undre däcket och delar av garneringen är målade 

På bilden nedan ser man modellen ur en annan vinkel också visa hur knäna kommer att se ut . Det ska bli intressant att se hur den färdiga modellen kommer att se ut . Detta är bara en del och om det vore en oljemålning, kan hela modellen se annorlunda ut än om man tittar på bara en bit av den.
Bilden visar hur målningen av undre däcker ser ut underifrån 

Dags för bordläggningen av nedre däck och där kommer jag att börja med att skära några plankor först. Jag använder mig 5mm lindplankor (Eng: Basswood, Latin: Tilia Vulgaris ) och börjar med att måla ena sidan svart av lindplankan. Sedan sågar jag till lindplankan med min Proxon KS230 cirkelbänksågen. Jag sågar varje däckslist 1,5 mm tjock. Efter kapning det kommer varje planka målas undersida för att föreställa att denna är tjärad. Detta är denna sida som limmas till däcksbalkarna. Det kommer att vara väldigt svårt att måla det efter att jag har installerat plankorna .
Bilden visar däcksplanorna med sin målning 

Nästa avsnitt är det dags att lägga plank på reglarna för att se hur det blir, och tränaglar.

Byggloggar

Här finns alla dom byggloggar som jag håller på med. De modeller som jag håller på med för tillfället är dessa:

  • Vasa från IGRA
  • Scotland från Corel
  • Triton Sektion
  • US Brig Syren

Jag började med Vasa modellen men som jag senare var tvungen att lägga på hyllan för att jag inte vet hur den skall se ut. Scotland är en nybörjarmodell för att testa grundläggande tekniker. Triton är första bygget efter ritningar och är inte en byggsats utan man sågar till träet från början. Syren är ett projekt som började strax efter Triton men som jag inte kunde låta bli att vara med i. 

Gå till byggloggarna >

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

robbox.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >